0031(0)6-54714375kunst@kennemerkunst.nl

Borek Sipek 1949

De Tsjechische kunstenaar, architect en ontwerper Borek Sipek studeerde industriële vormgeving aan de universiteit van Praag. Daarna studeerde hij architectuur in Hamburg en Delft en filosofie in Stuttgart. In 1983 kreeg Borek internationale erkenning toen hij de Duitse prijs voor architectuur  ontving.

Hoewel hij destijds al in Amsterdam woonde kreeg hij pas in 1988 bekendheid in Nederland toen hij de Kho-Liang I-prijs; de hoogste prijs op het gebied van design in Nederland. In oktober 1993 won hij de Prins Bernard Fonds prijs voor architectuur en design. In 1998 is hij benoemd tot professor vann design en architectuur aan het instituut voor industrieel design in Wenen.

Zijn werken zijn te bezichtigen in belangrijke musea in Europa, Japan en Amerika zoals: The Museum of Modern Art in New York, The Museum of Decorative Arts in Praag, het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum of Decorative Art in Parijs en vele ander Musea.

Borek Sipek werkt voor verschillende bekende design bedrijven in Europa: Driade en Maletti in Italie, Witmann en Swarofski in Oostenrijk, Vitra in Zwitserland, Sévres in Frankrijk, Leitner en Quartett in Oostenrijk en Ajeto en Arzenal in de Tsjechische Republiek.

 

Een greep uit de werken van Borek Sipek

Menu